Image

touristische blik

Image

Hart van Tunesie

Image

aanbod in overvloed

Image

Veel fruit, veel groentes

Image

neem tijd voor een pauze

Image

de traditionele kleuren van Tunesie

Image

Ontdek Tunesie

Tunesië is het kleinste van de Maghreblanden. Het ligt in het noorden van Afrika aan de Middellandse Zee en is van Europa gescheiden door het 140 km brede kanaal van Sicilië. Sicilië en het zuiden van Sardinië zijn dichtbij.

De bevolking bestaat oorspronkelijk voor het grootste gedeelte uit Berbers. De meeste Tunesiërs zijn zich hiervan echter niet meer bewust en beschouwen zichzelf als Arabieren. Na de Jasmijnrevolutie van 2011 kwam er ook een eind aan de volstrekte dominantie van de Arabische cultuur. Als Berber kon je nu trots zijn op je Berber-afkomst. Er kwam zelfs een Berber-museum, waardoor de Tunesiërs konden kennisnemen van de/hun Berbercultuur.

In de loop van de geschiedenis hebben veel verschillende volken het grondgebied bezet en er hun sporen achtergelaten.

De grondwet van Tunesië bepaalt dat de staatsgodsdienst de islam is. Ruim 98% van de bevolking staat geregistreerd als islamitisch. De meerderheid van de moslims in Tunesië zijn soennieten maar er zijn ook kleine gemeenschappen sjiieten, soefis en ibadieten. Het land is lid van de Organisatie voor Islamitische Samenwerking (OIS) sinds de oprichting in 1969. Tunesië kent slechts een beperkte vorm van godsdienstvrijheid. Zo kan volgens de grondwet enkel een moslim president worden en mogen niet-islamitische religies niet proberen moslims tot hun geloof te bekeren.

Tunesië is voor veel Europeanen een vakantieland. Populaire vakantiebestemmingen in het land zijn het eiland Djerba, en kustplaatsen als Sousse, Hammamet en Port El Kantaoui. Het land kent verder archeologische sites als die van Carthago dicht bij Tunis en El Djem met een indrukwekkend Romeins amfitheater. Ook heeft het land zeer gevarieerde soorten landschappen: van woestijnlandschap in de Sahara in het zuiden tot bossen in het noorden op het schiereiland Kaap Bon. Een goedkope manier van reizen is de gedeelde taxi (genaamd louage), waarvoor men op goed geluk naar een taxistandplaats kan gaan: de chauffeurs zijn altijd blij als ze hun taxi vol krijgen. Minder bekend dan het eiland Djerba zijn de Kerkenna-eilanden die voor de kust van Sfax liggen.

Belangrijke oases in Tunesië zijn Tozeur en Douz. Vanuit deze plaatsen kan men de Sahara verkennen, alsmede het zoutmeer Sjott el-Djerid. Wie nog nooit een fata morgana heeft gezien, maakt hier een goede kans er een waar te nemen. Sidi Bou Said is een pittoreske plaats niet ver van de hoofdstad Tunis, die onder meer kunstzinnige mensen aantrekt.

Het andere Tunesie

Image

vraagt om avontuurlijk verkennen

Image

Tunesie is een bijzonder land met een grote geschiedenis. Wil je het leren kennen, anders dan op een ligstoel in een vakantie -ressort.....dan moet je daar echt de tijd voor nemen. Nee, wij zijn geen reis-buro, noch hebben we kant en klare toeristische pakketten in de aanbieding. Maar als u meer wilt weten over dit prachtige land, kom dan gerust langs en wij vertellen u graag over wat u zou moeten weten over dit prachtige land aan de Noord-Afrikaanse Middelandse Zee.

Image

havrebleumix2022 400

stampsign

Openingstijden:
Donderdag t/m Zondag  14.00 tot  00.00 uur
Open voor take away en tafel reserveren.

Online boeken gewenst

A. Havenstraat 9 - Rotterdam, Delfshaven
P. 3024 SE
T. 06-11645544  /  06-31946070

E: info@restaurant-lehavre.nl

LOKATIEHAVENSTRAAT 600

Vind ons op Google Maps

Informatie

GDPR Ready200

Deze website is geheel conform

Europeese GDPR regelement

PDFdownload 350

Download Menukaart